Ge bort en gitarr för barn

Nu i vintertid och precis innan jul tipsar jag om att ge bort en gitarr som julklapp för barn. Gitarrspelande är en härlig fritidssysselsättning som även är utvecklande för hjärnan, minnet, och förmågan att uppfatta rytmer och samspel.

För barn som vill lära sig spela gitarr finns många olika gitarrer specialgjorda för barn. De klassiska spanska gitarrerna är den vanligaste typen, och det finns även elgitarrer och westerngitarrer för barn. Läs mer om varianterna nedan för att få en bild av vilken barngitarr du gillar mest. 

Vilka barngitarrer finns?

Det finns i stora drag tre kategorier av gitarrer för barn. För det första finns den klassiska gitarren, därefter finns elgitarrer, samt westerngitarrer i barnstorlek.

Spansk barngitarr

En klassisk gitarr till barn, eller andra nybörjare, är ett väldigt bra nybörjarinstrument eftersom den är lätt att spela på och strängarna är mjuka. Du kan hitta flera olika slags modeller som passar alla behov och åldrar.

Elgitarr 

Om du är intresserad av att spela elgitarr, finns ett enormt utbud av elgitarrer på Dan Guitar. I likhet med akustiska gitarrer finns olika typer av elgitarrer. Tack vare det breda utbudet kan du hitta något som passar just dig.

Westerngitarr 

Westerngitarren har stort, fint ljud och används främst i pop och rockmusik. Du kan hitta westerngitarrer med massivt lock, inbyggd pickup och flera olika modeller för barn och nybörjare.

Tillbehör till barngitarren

Till barngitarrer finns alla typer av tillbehör du även kan hitta för vuxna. Gitarrsträngar, capo, gitarrdelar som sadlar, stall, stallpinnar och stämskruvar. Du kan även hitta plektrum, förstärkare, hörlurar, kablar, pedaler, effekter och annan elektronik. Dessutom finns metronomer, pickups, straps, rengöring, väskor, stativ, öronproppar och mycket annat.

Tips för att lära sig spela snabbt

Övning 

Några tips för att barnet ska lära sig spela snabbt är att öva, öva, öva. Det går inte att komma ifrån att övning ger färdighet. Några minuter till timmar om dagen för att bli riktigt bra. Gör det till en vana att öva och spela.

Lektioner 

Lektioner är också ett sätt att lära sig snabbt. Se om det finns musiklektioner i din kommun, eller hos privata aktörer.

Onlinevideor

Onlinekurser och videor är ett annat sätt att lära sig spela. På YouTube finns många tutorials för att lära sig snabbt och du kan hitta många tips om du bara gör en onlinesökning.

Notläsning 

Det sista steget är när du kommit så långt att du kan lära dig läsa noter. Genom att köpa nya och mer avancerade noter kan du öva upp dina färdigheter och utvecklas snabbare.

Handla tryggt online

Fördelarna med att handla online från Dan guitar är att de erbjuder högkvalitativa varor till bra priser och med låg frakt. Samtliga varor som du kan finna hos Dan Guitar levereras av högsta kvalitet. I och med att de testar och stämmer instrumenten innan de skickas kan du vara säker på att du får en välfungerande och välstämd gitarr levererad hem till dig.

admin