Kikare för alla tillfällen

Hitta rätt kikare för alla tillfällen. Det finns ett stort antal specialanpassade kikare för natur, jakt, marinliv, teater, och stjärnskådning. Hitta just den kikare som passar dig. Vi guidar dig genom de vanligaste kikarna så att du kan hitta rätt kikare för just dina önskemål.

Se ett stort sortiment av kikare, tubkikare, teleskop, mikroskop, förstoringsglas, samt specialgjorda varianter av kikare och tillbehör. Där kan du hitta välkända varumärken som Nikon, Olympus, Skywatcher, Celestron, Fujinon, Zeiss och många fler. Vilken kikare passar dig? Läs mer för att hitta en kikare som passar just dina behov.

All round kikare

För all round kikare finns ett flertal olika typer. De bästa märkena är Nikon, Jaeger, Vanguard, och Viewlux, och vi rekommenderar bland annat kikare från serierna Nikon Marine, Jaeger Elite, Nikon Action, Vanguard Vesta, samt Viewlux Sport.

Minikikare

Bland kompakt- och minikikarna rekommenderar vi Zeiss Terra, Vortex Diamondback, Jaeger Elite, samt Vortex Vanquish.

Naturkikare

Kikkertland har ett stort och brett utbud av kikare som är idealiska för fågelskådning, jakt, och natur. Bland kikare för fågel och natur rekommenderar vi Nikon Monarch, Vanguard Endeavor, och Vortex Viper. Även Vortex Fury, Helios Lightwing, samt Viewlux ED är att rekommendera i denna kategori.

Marinkikare

En bra båtkikare är en viktig del av din båtutrustning och ökar säkerheten ombord. Bland marin- och båtkikare kommer de bästa kikarna från Fujinon, Stabino, Technostabi, Steiner, Nikon, och Helios.

Nattkikare

Kikkertland har ett brett utbud av nattkikare för användning i totalt mörker. Kända nattkikare kommer från Luna Optics, FLIR, Yukon, Omegon, och National Geographic.

Termiska kikare

Termiska kikare och kameror kan bl.a. användas till jakt, övervakning eller för att se värmeförluster. FLIR är specialister på termiska kikare och du kan hitta ett antal varianter hos Kikkertland.

Monokikare

En monokikare tar liten plats och är enkel att ta med när du reser eller vandrar. Med denna kikare använder du bara ena ögat och den är därför enkel att använda. De bästa monokikarna kommer från Zeiss, Vortex, Barr and Stroud, Levenhuk, Helios, samt National Geographic.

Avståndsmätare och golfkikare

En avståndsmätare är perfekt för jakt och golf. Genom ett enkelt knapptryck mäter kikaren avståndet till det du tittar på med hjälp av laser. Bland avståndsmätare kommer de bästa sorterna från Vortex, Nikon, och Jaeger. De bästa golfkikarna kommer från Nikon Coolshot och Jaeger LRF.

Teaterkikare

Hos de handhållna teaterkikarna kommer de bästa i kategorin från Olympus, Nikon, Vanguard, och Viewlux.

Teleskop

Astronomiska teleskop, även kallat stjärnkikare, kan ge fantastiska upplevelser om man får en bra grund. Kända teleskopmakare är Celestron, Skywatcher, Helios, Kowa och Viewlux, och det är bland dessa märken du hittar teleskop med bäst prestanda.

Tubkikare

Med en tubkikare får du en högre förstoring – detta innebär också att du måste ha kikaren på ett stativ eftersom du inte kan hålla kikare med så hög förstoring stilla själv. Riktigt bra tubkikare kommer från Kowa, Zeiss och Viewlux, och du kan även hitta varianter från Nikon och Helios.

admin