Spara pengar med gasol

Letar du efter ett miljövänligt bränsle? Gasol är ett mångsidigt och effektivt bränsle med många användningsområden. Primagaz är en av Sveriges ledande återförsäljare av gasoltuber. Se utbudet hos www.primagaz.se för att lära dig mer om de olika typerna av gasoltuber och deras olika användningsområden.

Fördelar med gasol

Gasol är ett mycket effektivt och mångsidigt bränsle som brinner rent.

Gasoltuber är smidiga och enkla att använda. En gasoltub kan du få i många olika storlekar. 

Hur levereras gasol?

Med en leverantör som Primagaz kan du få gasol över hela Sverige. Är du privatkund, kan du hitta den närmaste återförsäljare på Primagaz.se.

Vilka storlekar kommer gasoltuberna i?

Hos återförsäljare av gasol kan du hitta gasoltuber i storlekar från 0,30 till 45 kg. Hos Primagaz kan du läsa mer om de olika gastuberna och vad de lämpar sig för.

Hur byter du gasoltuber?

Systemet med gasoltuber funkar som sa att du först köper en gasoltub och en fyllning. När gasolen är slut så tar du med din tomma tub till butiken och byter in, du betalar då bara för en fyllning. 

Gasoltuber i komposit och kolfiber

Primagaz erbjuder även gasoltuber i komposit. Fördelen är en betydligt lägre vikt och att de ofta är genomskinliga så du kan se hur mycket gasol i vätskeform som är kvar i gasoltuben. Gasoltuber i komposit är även staplingsbara om du ska förvara flera i garaget.

Vad kan du använda gasol till?

Uppvärmning

Spara pengar genom att använd gas till värmeugn och uppvärmning av vatten. En värmekamin är ett bra alternativ för att värma upp huset, uterummet eller sommarstugan. Att använda gas är energieffektivt och är vid normal konsumtion billigare än att använda el.

Gasolspis 

Redan idag använder många restauranger och företagskök gasol för att driva ugnar, spisar och grillar, men detta är även en möjlighet för hushållen. Värmen på en gasolspis är enklare och snabbare att styra.

Gasolgrill

Till de sena sommarkvällarna tipsar vi om att byta ut kolgrillen mot en gasgrill. Då slipper du störande rök och sparar dessutom tid eftersom gasolgrillen blir varm direkt. Dessutom är det miljövänligare. Du hittar gasoltuber från Primagaz i de flesta av våra lokala butiker. Har du inte en gasolgrill kan du kolla in vårt sortiment utav gasolgrillar. 

Terassvärmare

Vill man skapa lite extra trivsel och förlänga sommarkvällarna är en gasolkamin, gasolstrålbrännare och/eller terrassvärmare ett miljövänligt och effektivt val. 

Ogräsbekämpning

Använd en ogräsbrännare istället för kemiska bekämpningsmedel. På så sätt hjälper du till att skona miljön och grundvattnet. Ogräsbrännare svetsar effektivt bort ogräs utan att förgifta miljön.

Myggfångare

Du kan även hitta gasoldrivna myggfångare hos Primagaz. En stor gasoltub ger en lång drifttid med myggfria kvällar. Detta verktyg är perfekt för sommaren då mygg, flugor, och andra insekter kan störa friden.

Camping

Ska du på campingsemester är gasol oumbärlig. Camping är inte något man enbart gör på sommarhalvåret, fler och fler campingentusiaster väljer att campa även på vintern. I husvagn kan du använda gasol för att värma upp husvagnen och förtältet samt att laga mat på gasolspisen i vagnen. Om du tältar kan du snabbt få fart på gasolbrännare, gasolvärmare eller grill.

admin