Utmärkta högtalare till vardagsrummet

När dagen är över känns det sannerligen skönt att komma hem från jobbet och luta sig tillbaka i soffan. Kanske bjuder man in nära och kära för en trevlig pratstund och en imponerande filmkväll. Vare sig man vill njuta av ett äventyr på TV-skärmen eller dansa hela natten lång till otroligt skarp och ljuvlig musik kan utmärkta högtalare göra en stor skillnad. Precis som man gärna väljer en HD TV för att få den bästa filmupplevelsen vill man självklart ha lika utmärkta högtalare för att få den bästa ljudupplevelsen.

Hur ska man då egentligen veta vilken typ av högtalare som man bör välja om man inte har någon tidigare erfarenhet? Nedan ska vi tala lite mer om olika högtalare som inte enbart ger ifrån sig bra ljud, utan även fungerar som en inredningsaccessoar.

högtalare

Utseende och funktion

För de som lägger stor vikt på att inredningen ska gå ihop med utseendet av ens högtalare kan det vara god tid att investera i Urbanears Connected Speakers. Det här märket var från början känt för att ge ut vackra och häftiga hörlurar, men numera finns det även högtalare i klass att finna hos dem. Den högtalaren som de erbjuder är trådlös och designad på så sätt att den smälter in i rummet på ett perfekt vis. Den kommer i två olika storlekar beroende på om man vill ha större eller lite mindre högtalare. Priset börjar på 3 500 kr och uppåt.

Ännu en stilfull högtalare är just Sonos Playbase, en hemmabiohögtalare som man enkelt kan putta in under Tv:n, så länge ens TV står på en TV-möbel. På så vis tar den upp minimalistiskt utrymme samtidigt som den är designad på ett väldigt snyggt vis. Priset för den här högtalaren ligger på omkring 7 500 kr.

 

Högkvalitativt ljud

För de som verkligen riktar in sig på ljudkvalitet över allt annat kan det vara läge att köpa en så kallad ”Tvåvägs stativhögtalare, 55 Hz–23 kHz, 89 dB/8 ohm”. Den här högtalaren tar definitivt inte upp alltför mycket plats, och man kan därför skjuta in den direkt i sin bokhylla utan några problem. Tvärtemot de mycket små modellerna har den här högtalaren en bas som imponerar och en ljudkvalitet som slår många andra. Det är ju sannerligen inte för intet som denne högtalare älskas av så många och pryder bokhyllorna hemma hos många svenskar runtom i landet.

admin