Barnkikare – Rolig och lärorik leksak!

Utforska naturen eller lek spion. En barnkikare från Kikkertland är en oumbärlig leksak, som även är lärorik och spännande! Kikkertland har ett flertal kikare till barn från märken som National Geographic, Levenhuk och Viewlux.

Förutom kikare erbjuder Kikkertland även teleskop och mikroskop speciellt framtagna för barn.

Hur väljer jag kikare till mitt barn?

Ska du köpa en kikare till ett barn är det ett par saker du bör tänka på. Dels ska kikaren inte vara för stor och tung. En liten och lätt kikare har en större chans att få följa med ut och på så sätt hålla liv i intresset. Tänk också på att den kikare du köper bör vara robust. Ingen kikare tycker om stötar och slag men vissa modeller är mer tåliga än andra, bland annat tack vare en rejäl gummiklädsel.

När du köper en kikare till barn bör du tänka på att den inte ska vara av alltför enkel kvalitet, dels för att dessa kikare ofta inte har samma hållbarhet som de bättre och dels för att inte riskera att kikaren inte blir lika rolig att använda i längden. En bra kikare har du glädje av i många år.

Utforska naturen

Vandring, hiking och annat ”mobilt” friluftsliv – oavsett om ditt barn vill upptäcka skogen eller bara kika på naturen i er trädgård – barnkikare fungerar till alla sorters utomhusliv. Tänk på att för handhållna kikare är vikten och storleken avgörande.

Om ditt barn ska springa runt med en kikare om halsen, gör 100 gram extra vikt en stor skillnad. Var medveten om vikt och storlek när du väljer kikare till ditt barn. Här spelar även tillbehör som bröstsele istället för halsrem en stor roll. Köp gärna till en bekväm halsrem, om det inte redan ingår med kikaren.

Barnkikare från National Geographic

Flera barnkikare från National Geographic finns på Kikkertland.se. Bland annat en större för barn mellan 6-9 år. Den har en stor fokuseringsskruv som gör det enkelt för ditt barn att fokusera skarpt. Med antireflexlinser ger kikaren en tydlig bild. Kikaren är gummiförstärkt så kikaren är robust och ger ett säkert grepp. Den har 6x förstoring, vilket ger en lugn bild, som gör det lätt att se fåglar och andra djur. En väska och rem ingår med denna kikare.

Den andra kikaren från National Geographic är anpassad för mindre barn. Kikaren har en liten förstoring på endast 4x. Det gör den enkel för ditt barn att använda. Denna kikare är robust och väger bara 110 gr. En riktigt bra nybörjarekikare för att utforska naturen. Även denna kikare levereras med en rem och en väska.

Förstoringsglas och lupp

På Kikkertland kan du även hitta förstoringsglas med kompass, samt lupp till de små barnen. Låt dina barn observera växter och insekter i förstoringsglas så att de kan lära sig mer om liv i mikroskop. Alla förstoringsglas och luppar är lätta att använda för barn.

Mikroskop

Kikkertland erbjuder även mikroskop och mikroskoppreparat för barn. Ett exempel är Celestron mikroskopset, som är ett komplett set för nybörjare och juniorer. Med Celestrons nybörjarmikroskop kan ditt barn utforska den mikroskopiska världen.

Mikroskopsetet har en förstoring på 40x till 600x och är lämplig till att utforska prover med jäst, mögel, fibrer, bakterier, kulturer, och delar av växter. Använd de lägre förstoringarna till att utforska föremål som till exempel mynt, sten och insekter.

Ditt barn kan börja med att använda de medföljande prover och senare kan de skapa sina egna prover också.

Mikroskopet levereras i presentförpackning och är redo att användas.

admin