Håll din bil i liv med en batteriladdare

De flesta av oss upplever säkert flera gånger under perioden som bilägare problem med bilen. Är man inte själv mekaniker kan det vara svårt att veta helt precis vad som orsakat problemet eller hur man åtgärdar det. För att hålla sitt bilbatteri stabilt och igång kan en batteriladdare vara din bils bästa vän. Med en bil batteriladdare kan du nämligen hålla ditt bilbatteri i liv i längre tid. Batterionline.se erbjuder flera olika typer av batterier och batteriladdare till både bil, båt och motorcykel. Detta gör att du kan hålla batterierna i dina fordon friska. Dock ska man vara uppmärksam på om batteriet inte längre fungerar så är det sällan en batteriladdare kan lösa problemet, utan då krävs ett nytt bilbatteri istället.


Ditt bilbatteri håller inte för evigt

Beroende på vilket bilbatteri märke man väljer och vilken bil man kör så är hållbarheten olika. Tyvärr är det oftast försent innan batteriet börjar bli dåligt och det måste bytas ut mot ett nytt men om man är uppmärksam kan batteriet hålla längre med hjälp av en batteriladdare. De flesta tror att bilbatteriet blir sämre av att köra bilen för mycket, vilket inte är sant. Faktum är att ditt bilbatteri blir sämre och kvaliteten av bilbatteriet reduceras när du inte använder bilen och den står länge utan att du kör den. Detta gör att bilen ibland kan vara svår att starta om den har stått stilla utan att starta i en längre period. Här kan en batteriladdare till din bil vara räddningen. Om problemet uppstår ofta, att du inte kan starta din bil, är detta ett tecken på att din bil antagligen behöver ett nytt batteri. Då kan en bilbatteriladdare inte rädda batteriet längre men den kan få igång bilen om den inte startar. När man köper ett nytt batteri är det givetvis viktigt att man köper ett batteri som passar bilens märke och modell. Då alla bilar drivs av olika typer av batterier från olika märken. När du väl har köpt ett nytt bilbatteri är en batteriladdare till bilen fortfarande viktig då man på så vis slipper att bekymra sig för ett urladdat batteri. Dvs. skulle din bil av en anledning inte starta även om batteriet är relativt nytt så kan det alltid vara en bra idé att ha en batteriladdare gömt undan så är man säker på att bilen alltid startar.


Så bytar du ut ditt bilbatteri

Om du överväger att byta ut ditt bilbatteri för att det laddas ur allt för snabbt även om du använder en bilbatteriladdare. Då bör du följa dessa stegen:

  1. Det är viktigt att minuskabeln är bortkopplad när batteriet ska monteras i bilen.
  2. Batteriet ska vara vänt på rätt håll, då det annars kan orsaka att syra droppar från batteriet.
  3. Innan batteriet sätts in kan du använda en stålborste för att ta bort smuts från polstyckena.
  4. Bilbatteriet ska laddas upp ordentligt innan man startar och kör bilen.
  5. Se till att batteriet sitter fast ordentligt då det annars kan ryckas loss om man till exempel bromsar in för hårt.

Om man följer dessa 5 steg så är det ganska lätt att byta ut bilbatteriet i bilen. Tvivlar man på vilket bilbatteri man ska skaffa samt vilken bilbatteriladdare man bör använda, då kan Batterionline hjälpa dig med rådgivning.

admin