Festresa i Europa

festresa-uptours

Festresa – bucket list!

Min familj ska på utlandsresa i sommar och givetvis vill dem att jag ska med men samtidigt har mina vänner inviterat mig med till en festresa i Europa som jag absolut inte vill missa. Hur ska jag övertyga min familj om att låta mig åka med mina vänner istället? Jag tror att mina vänner har riktat in sig på en resa till Ayia Napa då jag vet att det länge har varit på deras bucket list. Jag har endast hört bra om Ayia Napa så jag tvivlar inte på att det är ett bra val och vad jag kan se finns det bra feststränder, poolpartys, hotell och gator med barer och klubbar. Bara feststämningen är där med roligt folk, bra musik och goda drinkar, behöver vi inte mycket annat.

 

Party-ö i medelhavet

Jag har hört att Magaluf på Mallorca ska vara ett av dem största partyställena i medelhavet. Vet dock inte om det slår Ayia Napa. Har många vänner som åker dit varje år men har ännu inte fått lov att åka av mina föräldrar. Kan bara se det framför mig, hur jag dansar till musiken med en drink i handen och människor som festar och badar runt omkring mig. Enligt resebyrån Uptours hemsida har dem några bra erbjudanden. Sättet dem beskriver Magaluf på tycker jag också låter bra med bland annat långa strandpromenader med många barer och restauranger. Jag tycker ändå att det är viktigt med många olika barer och restauranger med god mat när man är på semester. Utöver restauranger och barer kan jag också se att där finns många diskotek där välkända artister uppträder. Hur underbart hade det inte varit att få åka på semester med sina vänner och samtidigt få uppleva några av sina favoritartister?

 

Festresa – tips!

Har ni några bra råd innan man bokar sin destination inför sommaren? Jag hade i alla fall tänkt att dela med mig av mina bästa tips när det kommer till att välja resmål. Även om jag är ung har jag ändå varit ute och rest en del i Europa och självklart har jag mina egna preferenser. Så här kommer mina tips som man bör läsa innan man bokar en resa:

 

  • Se till att åka med vänner och familj som vill göra samma saker som du. Det är alltid bra att göra en förväntningsavstämning innan man bokar utifall att man inte har samma intressen.
  • Se till att vara försäkrad då det lätt kan ske oväntade händelser.
  • Var antingen ute i god tid eller boka en ”sista minuten resa”. På så vis har du troligtvis lyckats hitta en resa till ett billigare pris.
  • Undersök många olika resmål och hör med bekanta innan du bestämmer dig. Det är alltid bra att ha undersökt sina möjligheter och hitta ett ställe som passar dig bäst.
  • Planera i god tid och låt inte din semester bli en stressfaktor.
  • Det finns många bra destinationer i Europa som är prisvänliga.
  • Åk tidigt eller sent om sommaren för att undvika många turister och dyra priser.
  • Kolla eventuellt in Uptours hemsida då jag faktiskt tycker den är riktigt bra.

 

Jag tror det var alla tips jag hade för denna gången. Jag hoppas att dem är användbara och att många av er får en riktigt härlig semester i sommar. Har jag tur lyckas jag komma iväg på en festresa jag sent vill glömma. Ciao!

 

admin