Bo i Stockholm Stad

Tanken har äntligen slagit mig att jag vill flytta hem till Stockholm igen. Jag bodde i Stockholm för cirka 7 år sedan och jag är även född och uppvuxen i Stockholm. För 7 år sedan så bestämde jag mig för att flytta ifrån Stockholm för att studera, och det har gått väldigt bra men jag är nu färdig med min utbildning och jag känner att det är dags att flytta tillbaka igen till mitt kära Stockholm. Jag älskar verkligen Stockholm, det finns så mycket att göra och se. Jag gillar speciellt innerstan så har otroligt många fina platser att bjuda på. Och när det finns massor av vatten runt omkring en också, helt fantastiskt.

För tillfället håller jag på att leta lägenhet någonstans i Stockholm stad. Men jag är öppen för alternativ. Jag håller mig uppdaterad på Lägenheter i Stockholm där det löpande läggs ut lägenheter och hyresbostäder i alla prisnivåer i Stockholm och Stockholm Kommun. Jag hoppas jag hittar något intressant snart för jag vill verkligen dit nu. För er som inte varit eller bott i Stockholm så tänkte jag nämna några sevärdheter eller upplevelser som borde göras.

Sevärdheter Stockholm

Stockholm har otroligt många intressanta och vackra museer. Främst Vasamuseet, som handlar om Vasaskeppet som är världens enda bevarade skepp från 1600-talet. Det häftiga är att skeppet inne på Vasamuseet består av 95% originaldelar vilket är häpnadsväckande. Det är nog det museum jag främst kan rekommendera.

Sedan har vi ju det kända tivolit Gröna Lund som ligger otroligt fint längs vattnet inne i Stockholm. Gröna lund är fylld av attraktioner, spel, lek och även massor av goda restauranger. Även om man inte har lust att åka attraktioner så är det bara mysigt att gå omkring och känna stämningen och äta gott.

En härlig dagsutflykt skulle jag rekommendera till Drottningholms Slott som ligger nästan vid Bromma, en bit utanför Stockholms innerstad. Drottningholms Slott är Sveriges bäst bevarade kungliga slott från 1600-talet, där även kungafamiljen bor kvar idag. Slottet ligger precis längst med mälaren och har en otrolig utsikt mot vattnet. Bakgården är otroligt stor och fin med massor av promenadstigar och växter. På grund av att det är en sådan känd sevärdhet i Sverige så finns det även många fina och mysiga caféer och restauranger där.

Utöver dessa tre sevärdheter så finns det otroligt många mer som är värda att nämna, det är nästan som att det aldrig tar slut. Så jag rekommenderar Stockholm otroligt mycket, både för turister men även för ensamstående, partners eller familjer att bo och leva i. Det som jag inte har nämnt om Stockholm är all den shopping som finns i stan. Främst så finns det otroligt många butiker längs med gatorna men även stora köpcenter. Som ni ser finns det otroligt mycket att göra i Stockholm, så jag rekommenderar att ni flyttar dit på momangen!

admin