Varför välja golvhögtalare

Det är många som väljer att välja bort golvhögtalare vid val av nya högtalare och det är tyvärr väldigt tråkigt då golvhögtalare kan vara det bästa valet för att säkra en bra ljudupplevelse. Med golvhögtalare så får man allt man behöver i ett enda köp, mer om detta senare. Golvhögtalare tar tyvärr väldigt stor plats i rummet och det är oftast därför folk väljer ett mindre alternativ. Om man har ytan och ifall man hittar ett par snygga golvhögtalare som passar ens inredning så ser jag inte varför man inte borde investera i ett par golvhögtalare. Det mest positiva är just ljudkvaliteten som är oftast väldigt mycket bättre än vanliga aktiva stereohögtalare. För att uppnå samma kvalitet som golvhögtalare så krävs flera element och skräddarsydda inställningar och just därför borde man välja golvhögtalare.

Mitt tips till dig

För att kunna relatera till något så kommer här ett tips på ett par golvhögtalare för ett schysst pris men enorm bra ljudbild och kraftfullhet. Dessa högtalare är väldigt bastande och tar upp en del yta i rummet men levererar också en otrolig ljudupplevelse.

Låt mig presentera Wharfedale Diamond 250. Dessa högtalare kan fås i antingen svart eller vit färg. Väger knappt 30kg och har ett mått på 1128 x 250 x 424 (cm). Högtalarna har 2 stycken 8 kevlar baselement och basreflex-tuning som går hela vägen ner till 32 Hz. Det vill säga att man får hela basregistret en människa kan höra. En djup kraftig bas som känns rejält i bröstet. Utöver detta så inkluderas en unik kabinettkonstruktion, ett ”sandwich-byggt” MDF kabinett som resulterar i både bättre ljud och snyggare kabinett, basenenheter med extra stora magneter för ännu precisare bas och uppgraderade delningsfilter och mycket mer. Mer detaljerad information finns på nätet eller på Wharfedales hemsida.

Om mitt tips inte passar just dig så finns det många andra i Diamondserien för lägre samt högre pris. Om du inte är förtjust i stilen Diamondserien har så finns det ett antal likvärdiga golvhögtalare ute på marknaden. En sida som kan rekommenderas är HiFi Freaks som erbjuder väldigt låga priser och goda möjligheter för att få prova högtalaren hemma. Just nu har de även rabatt på Wharfedale Diamond 250! De erbjuder också ett stort sortiment på just golvhögtalare så om det är aktuell så klicka här – Bläddra bland stort utbud på golvhögtalare.

wharfedale högtalare

Kom ihåg

Om du känner att det inte riktigt är dags för nya högtalare än eller om du väljer att fundera över saken så glöm inte bort att med golvhögtalare så får du det bästa (dock största) för pengarna och det kommer med en väldigt enkel setup. Glöm inte bort att läsa om hur du placerar dina golvhögtalare för att få ut det mesta av högtalarna då det är en viktig parameter för att uppnå bättre ljud. Golvhögtalare kräver oftast lite space för att kunna ”andas” och så att ljudet inte isoleras.

admin